Няколко йога пози за облекчаване на напрежението

След тежък ден

17.05.2024 | 10:00 Редактор: Беатрис Младжова
Няколко йога пози за облекчаване на напрежението

След цял ден на бюрото в офиса имаме нужда от разтоварване. Облекчаването на стреса и сковаността, които могат да се натрупат в хода на работния ден, е възможно и дори не е нужно да ставате от стола си, за да го направите. Ето някои йога пози, с които да разтоварите.

Котешки гръб

За да адаптирате позата към седнало положение, просто седнете с изправен гръб на стола и поставете ръцете на коленете или зад главата си. След това вдишайте дълбоко, извийте гърба и погледнете нагоре към тавана. Издишайте, докато закръгляте гърба и дърпате брадичката надолу към гърдите. Бавно повторете движението няколко пъти, като следвате потока на дъха си.

Орел

Започнете като седнете изправени и направете няколко внимателни вдишвания и издишвания. Позата на орел изглежда така, сякаш сте се превърнали в човешки геврек и определено изисква доста усукване. След като сте готови, кръстосайте десния крак върху левия и поставете десния глезен зад левия прасец. Що се отнася до ръцете, кръстосайте лявата над дясната и съберете дланите си пред лицето, като същевременно държите ръцете и лактите нагоре и далеч от торса, а раменете назад и гръбнака изправен. 

Сгъване напред

Тази поза е свързана с отпускането – просто се уверете, че не сте заспали, докато си почивате. Трябва да усетите доста дълбоко разтягане в долната част на гърба.
Наведете се напред и поставете корема върху бедрата, а главата ви нека виси към пода. Позволете на долната част на гърба да омекне, като изпратите дъха си натам. Опитайте да вдишате и да усетите как кръвта ви тече в главата.

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: Pixabay