fallback

Въглехидрати, които може да приемаме по време на диета

Добавете овесените ядки към закуската

16.05.2024 | 13:30 Автор: Беатрис Младжова

Всеки се опитва да свали излишното тегло преди лятото. Преди да започнете строг хранителен режим и да зачеркнете въглехидратите напълно от менюто си, помислете дали това е здравословно. Ето някои полезни въглехидрати:

Банани 

Един голям банан (136 г) съдържа около 31 г въглехидрати под формата на нишесте или захари. Бананите също са с високо съдържание на калий и витамини B6 и C и съдържат няколко полезни растителни съединения. Благодарение на високото си съдържание на калий, бананите могат да помогнат за понижаване на кръвното налягане и подобряване на здравето на сърцето.

Киноа 

Тази модерна напоследък храна технически не е зърно - това е семе. Киноата съдържа естествени въглехидрати заедно със задоволително количество фибри и полезни за вас антиоксиданти. Тя е един от няколкото пълни източника на протеини на растителна основа, заедно със соята, семена от чиа, конопени семена и елда. Опитайте това зърно в комбинация с нахут и със сос от печен червен пипер. 

Овесени ядки 

Започването на деня с купа вкусна овесена каша може да ви помогне да получите вашата здравословна квота от въглехидрати. Овесените ядки естествено съдържат въглехидрати, както и разтворими и неразтворими фибри, които служат за поддържането на редица фактори за нашето здраве. От фибрите, открити в овеса, бета-глюканът също е важен. От овесени ядки с ябълка и канела до овесени мъфини с ревен, начините да включите овесените ядки в диетата си са многобройни. 

Ягоди 

Естествено сладки и с ниско съдържание на калории, ягодите са фантастичен плод, който ще ви помогне да задоволите желанието си за сладко. Но ако искате сладко, но и здравословно лакомство, опитайте да си направите ягоди, покрити с тъмен шоколад или ягоди с крем от маскарпоне и малко мед.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: Pexels

fallback
Още от Любопитно
fallback