Продукти:
- 1 кг тесто за пица, готово
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- 2 чаени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, пресован
- 150 г гъби от консерва, нарязани
- 1 чаша готов сос маринара
- ½ чаша настъргана моцарела
- ½ чаша настърган пармезан
- ½ чаша настъргана горгонзола или друго синьо сирене
- ¾ чаша червена чушка на жулиени
- ¾ чаша жълта чушка на жулиени
- ¾ чаша зелена чушка на жулиени
- ¾ чаша кромид лук на тънки ивици
- 1 супена лъжица каперси
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 250 градуса.
- Загрейте голям тиган на висока температура.
- В него загрейте зехтина.
- Добавете пипера, чесъна и гъбите. Сотирайте за 5 минути.
- Разточете тестото.
- Поставете го в тава за печене.
- Покрийте с гъбите и чесъна.
- Разпръснете чушките, лука, покрийте със сирената.
- Печете за 10-15 минути в силно загрятата фурна или до покафеняване на ръбовете на тестото.
- Оставете пицата да почине около 5 минути преди сервиране, съветва az-jenata.bg.
Снимка: Pexels
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: