Продукти:
- 2 броя охладено бутер тесто
- 100 г песто дженовезе
- 1 яйце
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне Развийте едното тесто и го поставете върху хартия за печене в подходяща тава. С много остър нож изрежете нещо като голяма елха (стрелка). Завъртете така тестото, че да ползвате дългата му страна, за да стане и коледното дърво по-голямо. За по-прецизно рязане може да си направите предварително шаблон от лист хартия, картон или да ползвате линия, съветва az-jenata.bg
По същия начин направете и с другото бутер тесто. Излишното бутертесто се премахва. Намажете първата елха с пестото. Отгоре внимателно поставете втората. След това с много остър нож трябва да нарежете двете теста внимателно на хоризонтални ленти, оставяйки малка част ненарязана за върха на коледното дърво. Широчината на лентите трябва да е около 2 см. Започнете да усуквате две по две нарязаните ленти.
От остатъците тесто, с формичка за сладки, може да изрежете звезда, която да поставите като връх на дървото. Следва да намажете коледното дърво с разбито яйце. По желание поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
Снимка: Pexels