Джинджифилът е един от най-здравословните продукти, които можете да изберете за диетата си. Той е полезен както в сурово, така и в сготвено състояние. Притежава фантастични ползи за организма и здравето, които дължи на хранителните вещества, антиоксидантите, витамините, минералите, фибрите в състава си.
Джинджифилът заслужава много специално и редовно място в готвенето.
Кои са причините да включвате джинджифил в готвенето и храненето си всеки ден?
Джинджифилът подобрява храносмилането и ускорява метаболизма
В джинджифила се съдържа активното вещество гингерол. То е антиоксидант, който има мощно въздействие върху метаболизма и обмяната на въглехидратите и мазнините. Той ускорява усвояването им и превръщането им в енергия. Освен това джинджифилът повишава секрецията на храносмилателни ензими, което допълнително подобрява храносмилането.
За добър имунитет
Редовното готвене с джинджифил и включването му в прясно състояние в храненето подобрява функциите на имунната система. Неслучайно чаят от джинджифил или различни смеси, съдържащи джинджифил, мед и лимон са така популярен народен лек при настинки и вирусни инфекции.
За понижаване на холестерола
Готвенето с джинджифил е един чудесен начин да контролирате холестерола си. Джинджифилът подобрява липидния профил, като въздейства върху нивата на триглицеридите в организма. Това намалява риска от образуване на плаки по съдовете, които ги запушват и са предпоставка за сърдечносъдови инциденти.
Четете цялата статия в az-jenata.bg.