Любимите на много костилкови плодове от северозападен Китай - прасковите, крият различни ползи за човешкото здраве. Те могат да участват в здравословния хранителен режим както на възрастни, така и на деца.
Една нарязана на кубчета праскова осигурява около 11,1 милиграма витамин С. С хапването на една праскова човек може да си набави и известни количества от препоръчителната дневна доза калий, фибри и желязо.
Изследванията показват, че редовната консумация на витамин С може да подобри външния вид и здравето на кожата. Този мощен антиоксидант играе жизненоважна роля за образуването на колаген. Колагенът действа като поддържаща система за кожата, насърчава заздравяването на рани и повишава здравината ѝ.
Чрез приема на праскови човек си набавя необходимото количество фибри за деня.
Прасковите сами по себе си няма да осигурят достатъчно желязо, за да предотвратят желязодефицитната анемия. Хората обаче могат да ги включат в диетата заедно с храни, които съдържат повече желязо, като стафиди, кашу или спанак.
Повече по темата четете в puls.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК