Продукти:
- 1 голямо руло бутер тесто, разделено на 2 части
- 15-20 бишкоти за тирамису
- 200-250 мл сварено кафе
- 30-50 мл коняк – по желание
- натурално какао на прах за поръсване
- 2-3 с.л. прясно мляко
- 1 с.л. пудра захар за поръсване на блатовете
За крема:
- 1 и 3/4 ч.ч. маскарпоне
- 1 и 3/4 ч.ч. сметана за разбиване
- 2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Разстелете двата листа бутер тесто. Сложете ги в тава, в която предварително сте постлали хартия за печене. Надупчете равномерно тестото с вилица на различни места, за да не бухне твърде много. Намажете го с прясно мляко и поръсете леко с пудра захар. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 минути или докато стане златисто на цвят. Оставете го да се охлади на стайна температура, пише az-jenata.bg
Пригответе крема като в купа разбиeте първо сметаната, а след това добавите маскарпонето и захарта до получаването на хубав крем. Изберете подходяща чиния за сглобяването на сладкиша. Поставете единият блат бутер тесто и го намажете с част от крема. Отгоре се подреждат бишкотите, които сте потопили в кафе и коняк. Върху тях се намазва крем и се слага вторият лист бутертесто. Намажете и него с крем, след което поръсете с помощта на цедка или сито с натурално какао на прах. Сложете в хладилник поне за 2-3 часа, за да стегне.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК