Не всички суперхрани задължително трябва да се ядат пресни. Можем да замразим някои от тях и да ги консумираме по-късно, за да запазим всичките им качества непокътнати. Вероятно мислите, че замразените храни са вредни. Това не е така, ако го правите самите вие.
Кои са суперхраните, които можете спокойно да съхранявате във фризера?
Може да не ви е хрумнало досега, но лещата също може да се замразява. Така се запазват нейните фибри, протеини, ценни витамини и минерали. Най-хубавото е, че може да се замразява след като е сварена. Ако сте сварили повече от необходимото количество, можете да го замразите спокойно и да го използвате за следващо ястие
Авокадо
Авокадото също може да се замразява. Така се запазват всичките му хранителни качества. Авокадото е полезно в контрола и превенцията на сърдечносъдовите заболявания заради богатството си на фибри и здравословни мазнини. Те понижават лошия холестерол, кръвната захар, потискат възпаленията. Авокадото може да се замразява и да се съхрани във фризер до 6 месеца.
БроколиБроколите са много благодатен зеленчук откъм замразяване. Той не губи качествата си при замразяване, затова можете да го съхранявате и по този начин. Размразява се лесно, като се остави да поври малко в гореща вода.
Повече по темата четете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК