Пало санто - пречистване на енергия и редуциране на стреса

Ароматът му може да помогне при главоболие и стомашни болки

01.03.2022 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Пало санто - пречистване на енергия и редуциране на стреса

Смята се, че пало санто подобрява енергията в помещението, в което ароматът му се разнася. Може да се намери и под формата на етерично масло, което се добавя към аромалампа или дифузер. Според някои източници, маслото може да се ползва и за масаж, но задължително трябва да се разрежда с базови масла (преди употреба се допитайте до специалист). Много известни личности палят в домовете си пало санто, като например моделът Миранда Кер, бизнесменът Ричард Брансън, Мадона и други.

Пало санто се използва от хиляди години и в наши дни се смята, че освен за подобряване и пречистване на енергийните нива, ароматът му може да помогне при възпалителни реакции като главоболие и стомашни болки, намалява стреса.

Пало санто е с високо съдържание на смола и се смята, че при изгаряне дървото има пречистващи свойства. Според шаманите в Южна Америка пало санто премахва негативността, пречките в живота и привлича късмета.

Всичко, което трябва да направим, за да релаксираме с аромата му е да запалим малко парче от дървото, изчакваме леко да се разгори, след което изгасяме пламъка. Леко го размахваме и дървото започва да тлее и да отделя невероятните си аромати, пише az-jenata.bg.

Може да сложим тлеещо парче пало санто в метална купичка, пепелник, и да обиколим с него всяко помещение в дома си, за да подобрим енергията. Една пръчка от дървото може да се ползва на няколко пъти, докато не изгори напълно.

Хубавото е, че можем лесно да закупим пало санто от онлайн магазини в интернет или във физически магазини, които предлагат аромати и декорация за дома.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК