Обичаме да приготвяме вкусотии с бутер тесто, защото с него се работи лесно. То е леко, вкусно и пухкаво. Ако харесвате многолистното тесто, вижте няколко чудесни идеи за десерти.
Сълзици с течен шоколад
Приготвяне:
Върху набрашнен плот сложете охладеното тесто. Поръсете съвсем малко брашно върху него и леко го разстелете с точилка. Важно е да работите по-бързо с тестото, докато все още е добре охладено. Намажете го с течен шоколад от край до край.
Започнете да завивате двата му края, така че да са равни, когато се съберат. С помощта на остър нож, нарежете рулото, което се е получило, на парчета с дебелина около 2 см. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете с малко разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.
Продукти:
1 охладено бутер тесто
течен шоколад
1 жълтък
Панделки от бутер тесто с течен шоколад
Приготвяне:
Разстелете бутер тестото. Намажете половината от него, като ненамазаната част трябва да покрива добре намазаната. С помощта на пръсти леко притиснете краищата, за да не изтече шоколадът. Следва да разрежете с помощта на нож тестото на ленти, като ширината им зависи от това колко големи искате да бъдат панделките.
След като сте нарязали на ленти тестото, вземете една и леко я усучете. Същото направете и с останалите и ги подредете в тава върху хартия за печене. Намажете ги с прясно мляко и поръсете с кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. По желание може да поръсите с пудра захар вече изпечените панделки.
Продукти:
1 охладено бутер тесто
течен шоколад за намазване
2-3 с.л. прясно мляко за намазване
2-3 с.л. кафява захар за поръсване
Четете повече по темата в az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК