Палачинките са едно истинско вълшебство. Могат да се приготвят по всевъзможни начини, включително солени. В тестото може да вплетете солени храни, с които да обогатите текстурата, вкусовете и ароматите му.
Ето няколко идеи за солени палачинки, които да приготвите за любимите хора.
Картофени палачинки
Продукти:
4 големи картофа, обелени и настъргани 2 яйца ½ чаша прясно мляко 1 чаена чаша брашно ½ чаша настърган пармезан ½ чаша настърган кашкавал ¼ чаша нарязан пушен бекон 1 чаена лъжичка сол 1 чаена лъжичка бакпулвер 1 чаена лъжичка чесън на гранули ½ чаена лъжичка черен пипер ¼ чаша царевично олио 2 супени лъжички масло
Приготвяне:
Смесете настърганите картофи, яйцата и млякото в голяма купа. Разбъркайте брашното, пармезана, кашкавала, бекона, чесъна, солта, бакпулвера, солта и черния пипер отделно. След това прибавете към картофената смес. Намачкайте с помощта на вилица.
Загрейте царевичното олио и маслото в голям тиган на умерена температура. Вземете 2 супени лъжици картофена смес. Оформете с ръце сплескана плътна палачинка. Натиснете добре с длани, за да стегне. Пържете всяка картофена палачинка до златисто кафяво.
Руски палачинки с извара
Продукти:
1 яйце 3 супени лъжици захар 1 чаша извара, отцедена 5 супени лъжици брашно 1 супена лъжица ванилова захар ¼ супена лъжица сол Олио
Приготвяне:
Разбийте бялата захар с яйцето в купа, докато стане гладка смес. Добавете изварата, брашното, ваниловата захар и солта. Смесете добре, докато се получи лепкава смес. Разделете на 5-6 порции. Направете топчета, притиснете ги с ръце, за да станат плоски. Оваляйте ги в брашно, за да се покрият добре. Изпържете ги в тиган с мазнина, загрята на средна температура.
Четете повече по темата в az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК