Палачинките са едно истинско вълшебство. Могат да се приготвят по всевъзможни начини, включително солени. В тестото може да вплетете солени храни, с които да обогатите текстурата, вкусовете и ароматите му.
Ето няколко идеи за солени палачинки, които да приготвите за любимите хора.
Картофени палачинки
Продукти:
4 големи картофа, обелени и настъргани
2 яйца
½ чаша прясно мляко
1 чаена чаша брашно
½ чаша настърган пармезан
½ чаша настърган кашкавал
¼ чаша нарязан пушен бекон
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка чесън на гранули
½ чаена лъжичка черен пипер
¼ чаша царевично олио
2 супени лъжички масло
Приготвяне:
Смесете настърганите картофи, яйцата и млякото в голяма купа. Разбъркайте брашното, пармезана, кашкавала, бекона, чесъна, солта, бакпулвера, солта и черния пипер отделно. След това прибавете към картофената смес. Намачкайте с помощта на вилица.
Загрейте царевичното олио и маслото в голям тиган на умерена температура. Вземете 2 супени лъжици картофена смес. Оформете с ръце сплескана плътна палачинка. Натиснете добре с длани, за да стегне. Пържете всяка картофена палачинка до златисто кафяво.
Руски палачинки с извара
Продукти:
1 яйце
3 супени лъжици захар
1 чаша извара, отцедена
5 супени лъжици брашно
1 супена лъжица ванилова захар
¼ супена лъжица сол
Олио
Приготвяне:
Разбийте бялата захар с яйцето в купа, докато стане гладка смес. Добавете изварата, брашното, ваниловата захар и солта. Смесете добре, докато се получи лепкава смес. Разделете на 5-6 порции. Направете топчета, притиснете ги с ръце, за да станат плоски. Оваляйте ги в брашно, за да се покрият добре. Изпържете ги в тиган с мазнина, загрята на средна температура.
Четете повече по темата в az-jenata.bg.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК