Хората трябва да се откажат от консумацията на хляб, приготвен от първокласно брашно, смята диетологът Марина Макиша. Той потенциално повишава нивата на кръвната захар, което може да доведе до диабет и затлъстяване, съобщава Nation News.
"Пълнозърнестият хляб е много по-здравословен, съдържа повече диетични фибри. Този вид хляб е много по-полезен. Важно е да се съобразявате с количеството. Не бива да ядете повече от 100 грама хляб – това е излишно за организма", твърди специалистът.
Макиша добави, че не си струва да се отказвате напълно от хляба. Тя посъветва да се използват само здравословни продукти и да се следи количеството храна на ден. "Тези, които имат заболявания, свързани с алергични реакции, не трябва да ядат. Ако някой не обича хляб, тогава трябва да включи пълнозърнести храни в диетата си", каза тя, цитирана от БГНЕС.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК