Изварата е прекрасен гъвкав продукт. Тя е по-бедна на калории и мазнини от останалите крайни млечни продукти, което я прави предпочитана за редица здравословни и диетични рецепти. Тя е невероятно подходяща както за солени, така и за сладки рецепти. Ако я използвате за сладкиши и ѝ добавите захар, ванилия, цитрусови корички например, тя ще придаде невероятна кремообразна текстура на десертите ви. Страхотна е и с конфитюр, плодове и като средство за овкусяване на палачинки, гофрети.
Ако пък я смесите с подправки, билки, чесън, изварата се превръща в прекрасна част от рецепти за солени сосове, паста, плънка за лазаня и много други.
Изварата е чудесен универсален продукт, който можете да похапвате без угризения. Когато обаче не разполагате с нея вкъщи, а искате да приготвите рецепта, която включва извара, вижте с какво можете да я заместите.
Рикота
Рикотата е италианската разновидност на изварата, само че малко по-сладка. Тя е още по-кремообразна и лесна за мазане. Подходяща е за всякакви сладкиши и печива, съдържащи извара. Придава мек, гладък и пухкав вид на сладкиши, кремове, пълнежи. Може да се включва успешно и в солени рецепти.
Цедено кисело мляко
Ако не разполагате с извара, можете да я заместите с цедено кисело мляко. То има прекрасен кремообразен вкус и мека текстура. Копринено гладко е и няма да влоши крайния резултат при печива, сладкиши, десерти, кремове и пълнежи.
Белтъци
Трудно е да изпълните рецепта без млечни продукти, ако в оригинален вид те присъстват там. Въпреки това, можете да опитате с някои заместители, които се доближават малко до оригинала. Така можете да използвате белтъци вместо извара. Те съдържат протеини и малко мазнини, пухкави са и допринасят за кремообразната текстура на тестото или крема след разбиването им.
Цялата статия четете на az-jenata.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК