В навечерието на най-светлите празници е време да запретнем ръкави и да приготвим коледни джинджифилови бисквити.
Продукти:
- 340 г брашно
- 120 г масло, размекнато
- 100 г кафява захар
- 190 г кленов сироп
-2 чаени лъжици джинджифил на прах
-1 чаена лъжица сода
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В купа разбийте захарта с маслото до пухкава кремава смес. Добавете кленовия сироп. Пресейте сухите съставки и ги добавете. Омесете добре, докато тестото започне да се стяга. Продължете с ръце. След като омесите тестото добре го охладете в хладилник за 10 минути или докато се стегне.
Разточете го върху пергаментова хартия, не върху набрашнена повърхност. Нарежете тестото с помощта на формички (елхички, звезди, човечета). Останалото тесто съберете и омесете наново. Пак разточете и отново нарежете с формичките. Подредете бисквитите в тава с хартия и печете за 10-15 минути. Охладете напълно преди да извадите от тавата, съветва www.az-jenata.bg. По желание украсете с топинг.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК