fallback

Юнкер отрича да има връзка със схеми за укриване на данъци в Люксембург

Председателят на Европейската комисия заяви пред журналисти, че нищо от неговото минало не показва да е планирал подобни стъпки

12.11.2014 | 17:10 Автор: Мариета Иванова

Още по темата

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отрече да има връзка с корупционни схеми за укриване на данъци на международни компании чрез банки в Люксембург, пише РИА-Новости.

На един по-ранен етап Международният консорциум на разследващите журналисти  (ICIJ) съобщи, че над 300 международни компании, сред които PepsiCo, Apple, Deutsche Bank, са имали възможност да сключат с Люксембург тайно споразумение за намаляване на дължимите данъци.  Властите в Люксембург отричат сключването на „сделки за изгодни условия“ по условията за събирането на данъци с международни компании.

„Нищо в моето минало не показва, че се готвя да организирам укриване на данъци“, коментира пред журналисти Юнкер. - „Припомних на днешната среща на еврокомисарите, че писмено и устно заявих пред депутатите в Европарламента, че Комисията ще се бори с отклоняването на плащането на данъци и данъчните измами“.

fallback
Още от Ако сте пропуснали
fallback