Столичното следствие разпита служители на БНБ по случая КТБ

Новите разпити са свързани с изясняването на източването на 206 млн. лв.

28.10.2014 | 12:01 Редактор: Мариета Иванова
Столичното следствие разпита служители на БНБ по случая КТБ

Служители на БНБ, свързани с казуса КТБ бяха привикани на разпит в Столичната следствена служба. Новите разпити касаят източването на 206 милиона лева от КТБ.

За първи път в Столичното следствие показания по случая КТБ дадоха редови служители на БНБ. Нови разпити касаят източването на 206 милиона лева от КТБ.
След разпита работещите в Централната банка отказаха коментар, тъй като имали забрана да говорят пред медиите.

4 месеца след като БНБ постави под специален надзор КТБ, а подуправителят на държавната банка Цветан Гунев бе обвинен в длъжностно престъпление, прокуратурата реши да разпита и други служители на Централния трезор. До момента по делото, в което основен обвиняем е мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев, показания са дали управителят на банката Иван Искров и управителят на Банковия надзор -Нели Кордовска, която пое функциите от Цветан Гунев.

Тази сутрин- 28 октомври, малко преди 10 часа, с бял микробус на БНБ в столичното следствие бяха докарани 12 служители. Всичките от управление „Банков надзор“. След като получиха пропуските си за следствието, призованите да дадат показания отказаха коментар.

От прокуратурата също отказаха да дадат повече информация около разпита за източването на 206 милиона лева от КТБ.

В управление „Банков надзор“ работят 93 служители. Те са разделени на отделни групи, като всяка отговаря за надзора на дадена банка.