fallback

ДНЕС започна със съвети как да се предпазим от ало-измами...

и продължи със - ученици подкрепят болна съученичка, фестивал на документалните филми на изкуството, домашни бишкоти и още много

01.04.2016 | 14:53 Автор: Ирина Георгиева

От Мартина Ганчева

Ало-измами

За едни истински лъжи ще стане дума в следващите минути. Телефонните измами вече са ни добре познати, но въпреки това много хора продължават да попадат в капана на хитрите крадци. В последните години ало-измамите се увеличават, а кои са най-куриозните от тях?

Телефонните измамници стават все по-безскрупулни и нагли. А сценариите им все по-реалистични и изобретателни. Затова мнозина се подвеждат. Така става и с бабата на зрителка, която разказа какво се е случило само преди седмица. Как да се предпазим от подобен сценарий и да не попаднем в капана на телефонна измама? Коментар в студиото на Златка Падинкова и Стефан Попов от Генерална дирекция "Национална полиция".

Ученици подкрепят болна съученичка

"Карнавал на времето" се проведе във Военния клуб вчера вечерта. Но поводът съвсем не е романтичен. За втора поредна година ученици и учители от Първа английска езикова гимназия организираха събитието, за да съберат средства за лечението на Йоана Казанджиева от 9-а клас. Тя има нужда от парични средства за сериозно заболяване. За тази човешка, но малко тъжна истинска история разказаха психологът Таня Богданова, педагогическият съветник Евгения Чернева и учениците Божидар Русев и Христина Николова.

"Нашата роля е да възпитаваме емоционалната интелигентност на учениците, да възпитаваме човешкото у тях", коментира Таня Богданова. Децата споделиха, че само от бала са събрали 4800 лв., а с помощта на Испанската гимназия и Американския колеж общата сума е достигнала 10 000 лв. 

Фестивал за документални филми на изкуствата

Фестивал за документални филми за изкуства ще се проведе за първи път в България и на Балканите. Сред селектираните заглавия е и филм, режисиран от Ал Пачино. Интересните акценти от програмата представи артистичния директор на "Master of Art" – Найо Тицин, който пък е режисьор на българско предложение от програмата "Да обичаш Кармен".

Мода и музика

Шведският диджей Авичи шокира феновете си с новината, че се оттегля от активна музикална дейност. Мълвата за това бързо се разнесе в социалните мрежи, след като самият той публикува във Facebook емоционално обръщение, в което аргументира своето решение. 

Силно свързана с музиката е и Глория Петкова-Гилти - модел, дизайнер, диджей, актриса. Разговор в студиото за мъжката мода, рамките на подиума и какво е да си жена зад музикалния пулт. 

Домашни бишкоти преди празниците

За никой не е тайна, че отношенията между снаха и свекърва са изключително сложни. Двете страни често са във вражда. Противно на това клише, между Катя и Каролина цари разбирателство, особено в кухнята. А любовта им към домашно приготвените лакомства ги провокира да си открият собствена пекарна. В ДНЕС те демонстрираха как се правят домашни бишкоти.

Търси се дом за Бобо

Филмът "Куче в чекмедже" и до днес буди умиление у зрителите. Чистата детска любов към четириногия косматко може да трогне всеки. Нека да видим откъс от филма и да си спомним тази обич между човек и животно.

Кучето Бобо е намерено не в чекмедже, а между мантинелата на оживена магистрала. Спасено е от добри хора. Явор Гечев от Фондация "4 лапи" го намира на магистрала Струма, изхвърлен между платната. Тогава Бобо е на по-малко от месец. В същия ден на платното има поне 7 прегазени животни. Днес Бобо е в идеално здраве и си търси стопани. 

Да сънуваш своето куче

Животинското в човека и човешкото в животното все по-често са тема на разговор в обществото. За съжаление обаче ние, хората понякога се оказваме по-жестоки от животните. За лъжливата любов на човека към домашния любимец и безусловната любов на кучето към стопанина разказва писателят Валери Петров в стихотворението си "Виновният"

ДНЕС срещна зрителите и с малката Христина, която месеци наред мечтае за кученце и дори рисува животинчето, така както го вижда в детското си въображение. В същото време майката на Хриси, Марина усилено търси, но не намира кученцето от детските рисунки. Нейна позната обаче успява. И за рождения си ден Хриси получава кучето Рая. Звучи невероятно, нали? Но е истина. 

Що е то импровизационен театър?

Също като стендъп комедията, импровизационния театър започва да се развива през 60-те години на миналия век в заведения в Чикаго. Много известни актьори са започнали кариерата си именно като импровизатори – Лиса Кудроу, Бил Мъри, шоуменът Конан О’Брайън, Били Кристъл, Робин Уилямс, Джим Кери. Могат ли шизофрениците да играят театър? Вероятно в професионалната трупа за импровизационен театър.

"ШиЗи Про" могат. Основателят му Златин Цветков разказа. 

 

fallback
fallback