Деца помагат на болно дете: Събрали са 10 000 лева

Ако не стигнат - ще организират нови инициативи, обещават те

01.04.2016 | 14:36 Редактор: Ирина Георгиева
Деца помагат на болно дете: Събрали са 10 000 лева

Деца помагат на болно дете. Учениците от Първа английска езикова гимназия, съвместно със съучениците си от Американския колеж, Националното училище по танцово изкуство организираха благотворителния бал "Карнавал на времето", който се проведе вчера вечерта във Военния клуб, за да помогнат със събраните средства за лечението на Йоана Казанджиева от 9а клас.

Детето има нужда от парични средства за сериозно заболяване. Вчера съучениците й са събрали 4800 лева, а това не е първото благотворителното събитие, което организират за Йоана.

Още по темата

Общата сума, събрана към момента за лечението е 10 000 лева, уточни педагогическият съветник в Първа английска езикова гимназия Евгения Чернева. 

"Инициативата да помогнем на Йоана тръгна от децата. В нея се включи и Испанската гимназия в София, които организираха благотворителен волейболен мач. Оттам също бяха събрани средства. Нашите ученици първо направиха и базар. Така сумата от всички мероприятия стана 10 000 лева", отчете Чернева.

Педагожката се надява с парите да помогнат, колкото могат. Ако не стигнат - ще организират нова инициатива, обещава тя.

Лъчезарна и оптимистично настроена. Така училищната психоложка Таня Богданова описва Йоана.

"Йоана е много близка моя приятелка. Тя е изключително момиче със силен характер. Макар и да отсъстваше около 2 месеца, в момента си навакса всичко и изкарва добри оценки", добави Християна, която седи на един чин с болното момиче.

Искаме да й помогнем не само финансово, а и морално, отбеляза председателят на ученическия съвет Божидар. Момчето заяви, че не е познавал Йоана, докато не е разбрал за заболяването й, но все пак това е ролята на ученическия съвет - да помага там, където може.