Променят движението в столицата в деня на изборите

иМВР открива телефонна линия за сигнали

03.10.2014 | 17:02 Редактор: Ирина Георгиева
Променят движението в столицата в деня на изборите

Въвеждат се нови промени в движението в деня на изборите. От 00.00 часа на 5 октомври до отпадане на необходимостта се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга при вход "АЗ" и прилежащите територии на НДК, съобщават от Столичната община.

От 8.00 ч. в неделя до приключване на транспортирането на изборните книжа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и автомобилите, превозващи изборните книжа: на бул. "Витоша" - между бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Патриарх Евтимий"; ул. "Проф. Фритьоф Нансен" - между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България"; бул. "Патриарх Евтимий" - между ул. "Проф. Фритьоф Нансен" и бул. "Витоша"; на паркинга на кръстовището на ул. "Баба Неделя" и бул. "Витоша"; на ул. "Джон Атанасов" - между ул. "Акад. Борис Стефанов" и ул. "Проф. Кирил Попов"; на паркинга, разположен успоредно на ул. "Джон Ленън", срещу служебния вход на зала "Христо Ботев".

От 8.00 ч. на 5 октомври, неделя,  до приключване на транспортирането на изборните книжа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства: на паркинга, разположен успоредно на ул. "Джон Ленън", зад зала "Христо Ботев"; на паркинга пред главния вход на зала "Христо Ботев", разположен между ул. "Джон Ленън" и ул. "Университетски парк"; на алеята, свързваща ул. "Атанас Узунов" и ул. "Манастирска" - от северната и източната страна на зала "Фестивална".

От 19.00 ч. на 5 октомври до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на пътни превозни средства, с изключение на колите на масов градски транспорт: по бул. "Витоша" - между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Пенчо Славейков"; по ул. "Проф. Фритьоф Нансен" - между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "България"; по ул. "Джон Ленън" - между ул. "Акад. Борис Стефанов" и ул. "Проф. Кирил Попов"; по алеята, свързваща ул. "Атанас Узунов" и  ул. "Манастирска" /от северната и източната страна на зала "Фестивална".

Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението.

От МВР съобщиха още, че е открита телефонна линия за подаване на сигнали за нарушения или евентуални престъпления.

На тел. 02/982 22 32, факс 02/982 56 46 и на имейл izbor@mvr.bg гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Откриването на линията е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на предсрочните парламентарни избори.