fallback

Q&A с Клара Маринова, 17.10.2015

Гости в това издание на предаването са политолозите Борис Попиванов, Чавдар Найденов и икономистът Георги Стоев

23.10.2015 | 14:41 Автор: Красимир Лаков

Сред дебатираните теми е тази за предстоящите местни избори. Успяват ли политиците да стигнат до ума и сърцето на избирателите в тази кампания? Чуват ли проблемите на хората? Наясно ли са с реалната обстановка в държавата и по места? Какви са вашите впечатления - има ли нещо, което се откроява в представянето на партиите, коалициите и отделните кандидати? Може ли някой да се противопостави и да спре “изборната машина ГЕРБ”? Доколко резултатите от изборите зависят от самата предизборна кампания?

Родната икономика ще нарасне тази година с много по-малко от останалите икономики в Европа. Прогнозата е в последния доклад за световната икономика на  Международния валутен фонд. Очаква се брутният вътрешен продукт на България да се увеличи с 1,7 на сто през тази година, при 3 на сто за целия регион. Това е най-песимистичната от последните прогнози за нашата икономика. Министерството на финансите (очаква 2 % ръст), БНБ (2,2 ÷ 2,3%), Уникредит Булбанк (2.3 %), Райфайзенбанк (2 %). Какви са основанията на Фонда за тези ниски предполагаеми резултати?

Войната в Сирия - Какви са досегашните резултатите от военните операции? Президентът Обама заяви, че “… действията на Русия в Сирия са признак за слабостта на Путин.” Но според западни военни експерти и политолози, Кремъл разиграва безгрешно картите в “близкоизточния покер” и фигурите на “шахматната дъска Сирия” вече са пренаредени с вероятност за печеливш “руски ендшпил”.

Шок и ужас в Турция! Един взрив и много кръв и жертви! Коя е основната причина, какъв е главният фактор за рязкото дестабилизиране на обстановката в югоизточната ни съседка?

Отговорите на тези и редица други въпроси може да видите в прикаченото по-долу видео:

 

fallback
fallback