Лукарски: България се очерта като един стабилен остров в региона

Финансовата и икономическа стабилност привлича инвеститорите у нас, коментира министърът на икономиката

20.10.2015 | 09:40 Редактор: Мариета Иванова
Лукарски: България се очерта като един стабилен остров в региона

В последната година България се очерта като един стабилен остров в региона, коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той посочи още, че финансовата и икономическа стабилност е това, което привлича инвеститорите в страната.

Помолен да коментира експертни анализи, според които сред причините за по-слабия икономически растеж, е отсъствието на ясен двигател, министър Лукарски заяви, че не мисли, 'че няма ясен двигател“. По думите му това не е реалистично „на фона песимистичните прогнози от миналата година“. В тази връзка той посочи, че „имаме повишение на инвестициите, както преки, така и косвени“, ръст на вноса и износа. - „Това са едни двигатели на икономиката,“ заяви министър Лукарски. Той подчерта, че има всякакви процеси и не може да се пренебрегват политическите, които се случват на територията на Европа от гледна точка на бежанския поток, и това, което се случва на територията на Близкия Изток“. По думите му през социалния фактор няма как тези процеси да да не окажат някакво икономическо влияние.

Вижте какво каза министър Лукарски за разминаването в експертните прогнози за икономическия ръст на страната от видеото тук.


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
rojen1705@dir.bg
преди 8 години
"Помолен да коментира експертни анализи, според които сред причините за по-слабия икономически растеж, е отсъствието на ясен двигател, министър Лукарски заяви, че не мисли, 'че няма ясен двигател".Ключовите думи в това изречение, са "не мисли"! Сигнализирай за неуместен коментар