fallback

Q&A с Клара Маринова, 10.10.2015 II част

Това е предаването “Q & A с Клара Маринова”, в което няма забранени въпроси и търсим верните отговори

11.10.2015 | 16:52 Автор: Красимир Лаков

Гости в това издание на Q&A С Клара Маринова са депутатът на ГЕРБ Силвия Хубенова, икономистът Лъчезар Богданов и политолозите Калоян Методиев и Димитър Ганев. Във втората част гостите дебатираха темите свързани с войната в Сирия и бежанската вълна заливаща Европа.

Ежедневните новинарски данни се съпровождат с доста противоречиви политически и военни  анализи и изводи и от много, много допълнителни въпроси. Какво се крие зад спорния въпрос: ударите на Русия дали са само по обекти на Ислямска държава или включват и т. нар. сирийска “умерена опозиция”?

Мнозинството специалисти и коментатори смятат, че Вашингтон се е провалил в своята близкоизточна политика, която те определят като, цитирам: “… без стратегия, без идеи и без реални цели.”

Вярна ли е подобна оценка?

През последните две седмици “политическият радар” за първи път от четвърт век регистрира опитите на Русия да разшири своето влияние по света. Наред с активното си участие в БРИКС и Парижката среща на “Нормандската четворка”, Москва активно се върна в Близкия изток и Средиземно море. Израз на какво е тази нова политика на Кремъл? Съществува ли реална опасност от прекомерно разширяване на конфликта в Сирия и в района на Близкия изток до мащабите на нова световна война?

Тези дни, възвисилият се в своите самооценки “световен гуру”, унгарският евреин с американски паспорт Джордж Сорос обобщи, че нарастващите вълни от бежанци носят на Стария континент пълноценна политическа криза и „разпореди“ държавите от Европейския съюз да отделят съществено финансиране за преодоляване на проблема. Що за безпринципност и пристрастност е това “възлагане” само на Евросъюза на подобни задължения. Защо ги няма САЩ и богатите съседи от Персийския залив?

Публицистичното предаване Q&A с водещ Клара Маринова започва излъчване в нов ден и час - всяка събота от 11 часа по Bulgaria ON AIR

Вижте дебатът във втората част на предаването в прикаченото видео:

 

fallback
fallback