fallback

Ген. Стоян Тонев пред България он ер: Проблемът на България е общата безнаказаност

Председателят на парламентарната здравна комисия с коментар В Полиграф + за това има ли рецепта за лечение на здравните конфликти

11.12.2014 | 13:22 Автор: Кармелита Тонева

Председателят на парламентарната здравна комисия, ген Стоян Тонев коментира в студиото на Полиграф + разразилия се скандал по повод изявленията на здравния министър Москов за нападенията на роми над екипите на Спешна помощ.

Авторитетният лекар е на мнение, че в повечето случаи, нападателите, дори неосъзнато, отъждествяват Бърза помощ с държавата и всъщност нападайки екипа на линейките, нападат държавата.

Пред журналистката Светла Петрова, генерал Тонев коментира, че това се случва като следствие от всеобщата безнаказаност, която демонстрират институциите в почти всички сфери.

Според него министър Петър Москов ще понесе доста рани, но ще удържи поста си , въпреки призивите на ДПС и БСП за оставка, защото становището му в защита на лекарското съсловие е принципно правилно.

Стоян Тонев прогнозира необходимостта от законодателни промени в областта на здравеопазването , но направени качествено и трайни, като се аргументира, че законите в сектора за последните години са променяни 74 пъти.

Повече гледайте в предаването Полиграф +, по тв България он ер, на 12 декември от 9.50, 13.05, 18.15, 19.00 и 22.30 ч. и в сайта на БГ он ер

 

fallback
fallback