Гърция се нуждае от време, смята Шойбле

Финансовият министър обаче не се отказва и настоява за реформи в Гърция

01.03.2015 | 17:07 Редактор: Ирина Георгиева
Гърция се нуждае от време, смята Шойбле

Германският финансов министър Волфганг Шойбле смекчи тона и отбелязва, че Гърция се нуждае от време, пише Investor.bg, позовавайки се на Business Insider. Финансовият министър обаче не се отказва и настоява за реформи, които да помогнат на южната ни съседка да излезе от дълговата криза.

"Гръцкото правителство има силна публична подкрепа. Трябва да се даде малко време за новоизбраното правителство. Да се управлява означава да се изправиш пред реалностите." - коментира Шойбле в интервю за германското издание Bild am Sonntag.

Министър Шойбле допълни, че е уверен, че правителството ще въведе необходимите мерки, ще създаде по-ефективна данъчна система и в крайна сметка ще изпълни своите ангажименти.

В интервюто си той посочва още, че никой не желае „Grexit” (излизане на Гърция от еврозоната) и в момента топката е полето на Гърция.

На 28 февруари в реч пред СИРИЗА гръцкият премиер обвини, че Испания и Португалия, изплашени от радикални настроения, са направили заговор срещу неговото правителство.