Министър Московски: Български пощи няма да се приватизират

Работи се в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на "Български пощи"

04.02.2015 | 17:15 Редактор: Ирина Георгиева
Министър Московски: Български пощи няма да се приватизират

"Българския пощи" няма да се приватизира - това не е заложено в програмата на правителството, а още повече дружеството е в забранителния списък, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в парламента. По думите му, в момента се работи в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на "Български пощи", така че те да станат и бенефициент по европейските програми. 

Министър Московски каза още, че в предишния си мандат "Работехме, за да докажем на независимия регулатор необходимостта от държавна субсидия за "Български пощи", защото дружеството изпълнява предимно социална функция" и добави, че това също е увеличение на приходите на пощенската компания.

По отношение на състоянието на националния железопътен превозвач, министър Московски припомни, че стратегията за оздравяването му ще бъде готова до средата на месеца, като същата е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството. Най-вероятно стратегията ще обхване 10-годишен период.