ДПС обяви листите си за вота на 5 октомври

След изборите, политическите партии, които влязат в парламента, трябва да се стремят да направят стабилно правителство, заяви Местан

28.08.2014 | 16:15 Редактор: Ирина Георгиева
ДПС обяви листите си за вота на 5 октомври

След изборите, политическите партии, които влязат в парламента, трябва да се стремят да направят стабилно правителство и да осигурят стабилност в страната. Това коментира лидерът на ДПС Лютви Местан, който представи листите на партията за предстоящите избори. Местан очаква ДПС да получи над 400 хиляди гласа на вота през октомври, но не се ангажира с прогноза колко места в 43-тото народно събрание ще успее да спечели партията.

Трима в ДПС ще застанат начело на по две листи - Лютви Местан ще води в Кърджали в Хасково. Бившият финансов министър в кабинета „Орешарски" Петър Чобанов - в 25 МИР София и в Монтана. Делян Пеевски – в Пазарджик и в Стара Загора.

Присъствието на много икономисти в листите на ДПС, Лютви Местан обясни с евентуални финансови и банкови проблеми.

Финансовият експерт на ДПС и бивш заместник- председател на народното събрание Алиосман Имамов ще води листата в Благоевград, а Йордан Цонев – във Варна. Начело на листата в ДПС във Велико Търново и Враца ще е Камен Костадинов, във Видин – бившият екоминистър от правителството на Орешарски Станислав Анастасов. В Габрово ДПС тръгва начело с Четин Казак, а Рушен Риза е водач в Добрич.

Лютви Местан подчерта, че стремежът да се върви отново на избори незабавно, би бил неуважение към волята на суверена.

Лютви Местан коментира позицията на Бойко Борисов, че поне 10 мюсюлмани трябва да станат заместник министри в следващия кабинет. Той не е съгласен да се поставя квота за участие на експерти на етнически принцип, а да се оценяват хората по техните качества. Кристиян Коев, участник в протестите срещу правителството на ГЕРБ няма да се кандидатира за депутат, но става част от ПР-екипа на ДПС.