ГЕРБ обявиха водачите на депутатските си листи за предстоящите избори

Очаквано лидера на партията Бойко Борисов ще е начело в София и Пловдив

26.08.2014 | 16:20 Редактор: Ирина Георгиева
ГЕРБ обявиха водачите на депутатските си листи за предстоящите избори

ГЕРБ обявиха водачите на депутатските си листи за предстоящите избори на 5 октомври. Очаквано лидера на партията Бойко Борисов ще е начело в София и Пловдив. Заместник председателят Цветан Цветанов ще е първи в Благоевград и Велико Търново. В подредбата на кандидат депутатите, ГЕРБ са направили, така че мъжете и жените да са 50 на 50.

Бивши министри, заместник-министри от управлението на ГЕРБ и депутати от 42 Народно събрание ще са начело на листите на партията в страната. Партията си е поставила за цел за силно центристко управление и депутати около и над 121. В листите на партията имало и представители от всички етноси у нас.

Освен Бойко Борисов и Цветан Цветанов, още две лица ще са първи в два града. Ивайло Московски е водач във Видин  и София област, а Лиляна Павлова е харесана във Варна и Стара Загора. В Ямбол водач ще е бившия депутат Иван Чолаков, Любомир Христов е първи в Шумен, той ще бъде и кандидатурата на ГЕРБ за кмет на града догодина. Делян Добрев ще се бори в Хасково, а Дарин Димитров в Търговище. В 24 многомандатен избирателен район София град  водач е Румяна Бъчварова. В 23 –ти ще се бори  Александър Ненков. Даниела Дариткова и на тези  избори ще е кандидат от Смолян. Традиционно Сливен остава за Десислава Танева. 

"Залагаме на качествени хора. На хора, които имат необходимия авторитет и разбира се одобрение и биха се ангажирали да работят за регионите от които са избрани. Това е основното, от което се стремим. Това, че ще има политически сблъсък на местно ниво за нас винаги сме го възприемали като плюс, дебат, за да може хората да направят преценка кои може да изпълни обещанията и кой не." - коментира Цветанов.

В Силистра водач на листата ще бъде Милена Дамянова,  Русе поема Пламен Нунев, първи в листата на Разград е бившия областен управител Валентина Василева. Пловдив област е за Методи Андонов. Перник остава за областния ръководител на партията Вяра Церовска. Бившия директор на военната болница в София е кандидат за депутат от Пазарджик. Бившия  здравен министър Десислава Атанасова е харесана в Монтана. За Ловеч е избрана Корнелия Маринова. В Кюстендил първи е Кирил Калфин. Острието на партията Цвета Караянчева отново ще е кандидат за депутат от Кърджали.  Румен Иванов ще оглави листата на Добрич, а Цветомир Михов на Габрово. Във Враца начело застава Петя Аврамова, а в Бургас Ивелина Василева. Очаквано водач за Плевен е Цецка Цачева. Там водач на БСП ще бъде Румен Гечев, а на АБВ Румен Петков.

"На мен любимото ми име е Румен - синът ми е Румен, мъжът ми е Румен. За мен ще е удоволствие да се състезавам с двама Руменовци в плевенския избирателен район." - заяви Цецка Цачева.

"ГЕРБ е достатъчно силна, за да постигне по-добър резултат от 2009 година и целта ни е такава. Аз съм убеден,че тя ще бъде постигната с усилията на българските избиратели. Що се касае до нова конституция. Може би ГЕРБ е една формация, която  е говорила за промени в конституцията, но смятам, че 43 Народно събрание може да започне подготовка за дебат, където да се върви към изработване на нова конституция и тя да бъде приета и да се свика ВНС." - заяви Цветанов.

От  ГЕРБ бяха категорични, че няма да подписват споразумение с Реформаторския блок - в следващото правителство да не участват бивши министри.  Партията не се е и договаряла с политическите сили Земеделски народен съюз и РЗС техни лица да са на избираеми места в листите. До края на седмицата или началото на следващата ще бъде готова и управленската програма на ГЕРБ.