Айфеловата кула и Емпайър стейт билдинг светнаха в цветовете на Белгия

Стотици хиляди белгийци се събраха на спонтанно бдение в центъра на Брюксел въпреки засилените мерки за сигурност

23.03.2016 | 08:49 Редактор: Ирина Георгиева
Twitter, ian bremmer

Десетки забележителности и прочути паметници в Европа и по света грейнаха в черно, жълто и черно - цветовете на белгийското знаме като знак на солидарност след терористичните атаки в Брюксел. 

Айфеловата кула в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, фонтанът Треви в Рим, Дворецът на културата и науката във Варшава, кралският дворец в Амстердам, общината в Лисабон, антената на кулата на Световния търговски център в Ню Йорк и най-високият небостъргач в света - Бурдж Халифа в Дубай - грейнаха в цветовете на белгийския флаг.

По последни данни най-малко 34-ма души са загубили живота си при вчерашните взривове, а ранените са най-малко 230 души. В страната бе обявен тридневен траур.

Стотици хиляди белгийци се събраха на спонтанно бдение в центъра на Брюксел въпреки засилените мерки за сигурност. Хората запалиха свещи и положиха десетки цветя в знак на солидарност с жертвите.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заедно с белгийския премиер Шарл Мишел също изразиха солидарност с белгийците след кървавите терористични атаки в Брюксел