Пътниците на борда на Боинг 737 - без застраховка при нещастен случай

Руските туроператори заявиха, че от FlyDubai трябва да поемат разходите по обезщетение на близките на загиналите

19.03.2016 | 16:03 Редактор: Мария Аладжова
Пътниците на борда на Боинг 737 - без застраховка при нещастен случай

Авиокомпанията FlyDubai трява да изплати компенсации на роднините на загиналите пътници в разбилия се Боинг 737. Това заяви президентът на туроператора "Натали Турс" Владимир Воробьов, цитиран от руското издание РБК.

Часове след трагедията на дневен ред беше поставен въпросът относно това това кой ще изплати застраховките на 62-та души, намерили смъртта си на борда на самолета, и имат ли те такива.

"Ние сме осигурили на туристите медицински застраховки", обясни Воробьов - "Конкретният случай не попада в тази категория, за него трябва да има друг тип застраховка - за нещастни случаи"

Същата версия подкрепи и говорителят на застрахователното дружество "Игносстрах" - Карен Асоян. По думите му нито един от загиналите пътници не е доплатил за допълнителна застраховка, включваща обезщетение при нещастен случай.

"Проверихме всички пътници по списък - никой от тях не е купил застраховка при нещастен случай, затова от наша страна няма да има изплащане на компенсации", заяви той. 

От руския туроператор са се свързали с представители на FlyDubai, които обаче не са потвърдили в какъв размер ще бъдат изплатени компенсациите на близките на загиналите. 

По данни на руското министертсво на транспорта, обемът на обезщетението от страна на авиокомпанията възлиза на 500 млн. долара, които ще стигнат за всички разходи. Сумата на затраховката на всеки един от загиналите на бодра на Боинг 737 ще бъде определена в рамките на международното право.