Бавачката от Москва направи пълни самопризнания за убийството на 4-годишната Настя

Централните руски канали отказаха да оповестят трагедията на опечаленото семейство

01.03.2016 | 13:35 Редактор: Мария Аладжова
Бавачката от Москва направи пълни самопризнания за убийството на 4-годишната Настя

Бавачката, заподозряна за убийството на 4-годишно дете в Москва, е направила пълни самопризнания, пише руското делово издание РБК.

Още по темата

Гюлчехра Бобокулова се е съгласила да разкаже всички детайли от местопрестъплението. В момента компетентните органи провеждат следствен експеримент в апартамента, където Бобокулова е извършила убийството.

Съседите на опечаленото семейство са потвърдили, че заподозряната е била докарана в сградата.

По-рано Интерфакс съобщи, че жената не е била в състояние да даде показания заради наркотиците, които употребила непосредствено преди убийството, както и заради психозата си.

38-годишната узбекистанка, наета от московското семейство, беше задържана вчера, след като близо половин час е бродила около метростанция в града, държаща в ръката си главата на убитото момиче. 

По данни на следствието Бобокулова е изчакала родителите на детето да излязат от жилището, след което и извършила бруталното престъпление. Жената запалила апартамента и се отправила към метростанция "Октябрьское поле", където е крещяла "Аллах акбар" и е казвала, че е терорист.

Бобокулова е била под въздействието на наркотици. Според LifeNews към жестокото деяние я подтикнала изневярата на съпруга ѝ. 

Източници на медията разказват, че жената не била на себе си откакто се върнала от Узбекистан, където прекарала близо месец.

Междувременно стана ясно, че централните руски канали не са съобщили за убийството на 4-годишната Настя М. в новинарските си емисии.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че от правителството не са давали подобно разпореждане. По думите му директорите на телевизиите самосиндикално са решили да не оповестяват трагедията в знак на гражданска солидарност.