Полицията отрече информацията за загинал при пожара в хотел в Дубай

В болницата има само двама леко пострадали

02.01.2016 | 09:45 Редактор: Ирина Георгиева
Полицията отрече информацията за загинал при пожара в хотел в Дубай

Дубайската полиция отрече информацията за загинал човек при пожара в 5-звездния хотел "Ди Адрес", пише РИА Новости. В болницата остават двама пострадали.

Различни източници съобщиха за смъртта на възрастен мъж, получил инфаркт, но тази информация не се потвърди, пише агенция "Фокус". Леко ранени са 14 души , 1 човек е със средно тежки травми, а друг е получил сърдечен удар, но няма загинали, обясни командващият полицията в Дубай Хамис Матар ал-Мазейна.

"Всички пострадали са били приети в болница и са я напуснали след като им била оказана медицинска помощ. В болницата остават двама души - бременна жена и възрастен мъж, чието състояние е стабилно." -  каза той.

Хиляда възрастни и 77 деца са се намирали в хотела по време на пожара, но всички са били евакуирани и настанени в други хотели в града.

Пожарът в хотел "Ди Адрес" започна в 21:00 часа местно време на 31 декември. Първоначалните данни сочат, че е избухнал на 20 етаж и се е разпространил почти до покрива на 64-етажната сграда. Засегнал е 40 етажа.

На пожарникарите им отнело 14 часа, за да изгасят огнената стихия. Асансьорите в хотела били спрени, а пожарникарите трябвало да преодолеят няколко десетки етажа. Силните ветрове усложнили борбата с пожара. В операцията са участвали и хеликоптери.

Причината за пожара се разследва.