Двама загинали след стрелба в Тел Авив

Властите предполагат, че нападението е мотивирано от конфликта Израел - Палестина

01.01.2016 | 17:36 Редактор: Мария Аладжова
Двама загинали след стрелба в Тел Авив

Двама души са загинали и осем други са били ранени след стрелба с автоматично оръжие в Тел Авив, съобщава ВВС News. Кордони на службите за сигурност са в търсене на извършителя.

Още по темата

Инцидентът се е случил на улица "Дизенгоф" в центъра на града. По първоначални данни не е ясно какво е мотивирало нападателя. Появили са се съмнения заради палестинските атаки срещу израелци през последните няколко месеца.

"Не е ясно каква е причината за инцидента - дали е терористична атака или криминално деяние", предаде BBC, цитирайки представител на полицията. "В момента антитерористични отряди провеждат спецакции в различни части на Тел Авив", е допълнил той. 

Четирима от пострадалите са със сериозни наранявания. 

Въпреки липсата на конкретни заплахи, кметът на града Рон Хулдай е заявил, че "това изглежда да е терористична атака, мотивирана от национализъм", информира Jerusalem Post.

Статистиката на убийствата в Израел става все по-мрачна. В периода от 23 декември са били убити 21 израелци и 131 палестинци. В половината от случаите нападенията срещу палестинци са извършени от цивилни граждани, а другата половина - от израелските служби за сигурност.