Полицията в Хановер призова гражданите да не напускат домовете си

Германската полиция откри взривно устройство в линейка до стадиона, където имаше футболна среща между Германия и Холандия

17.11.2015 | 22:54 Редактор: Ирина Георгиева
Полицията в Хановер призова гражданите да не напускат домовете си

Полицията в германския град Хановер призова гражданите да се приберат в домовете си и да не ги напускат, съобщава телевизионният канал NDR, цитиран от агенция "Фокус".

Отцепен е районът около главната железопътна гара, а отряди на силите на реда претърсват града за подозрителни обекти и хора.

Малко по-рано приятелската футболна среща между националните отбори на Германия и Холандия беше отменена по-малко от 90 минути преди началото й заради "конкретни доказателства" за опасност. Причината - германската полиция е открила взривно устройство в линейка, паркирана до стадиона.

"Решаващото доказателство беше намерено около 15 минути след отваряне на вратите на стадиона." - обясни шефът на полицията в Хановер Фолкер Клюве.

Двубоят трябваше да се играе от 21:45 часа българско време в Хановер, а на трибуните се очакваше да присъстват Бундесканцлерът Ангела Меркел и други членове на германското правителство.