British Airways и ЕasyJet няма да променят маршрути заради катастрофата от 31 октомври

Други пет авиопревозвача обявиха, че няма да летят над Синайския полуостров до изясняване на инцидента с руския самолет

01.11.2015 | 16:11 Редактор: Мариета Иванова
British Airways и ЕasyJet няма да променят маршрути заради катастрофата от 31 октомври

От British Airways и easyJet обявиха, че няма да променят маршрутите си след авиокатастрофата на самолет A321 на „Когалмавиа” с полет KGL9268 от 31 октомври, предава BBC.

Пет други авиокомпании вече обявиха, че спират полетите над Синайския полуостров до изясняване на причините, довели до катастрофата на руския самолет. Това са Emirates, Air France, Lufthansa, flydubai и Air Arabia.

 Премиерът на Египет Шариф Исмаил вече съобщи, че според експертни оценки не е възможно самолетът да е бил свален при надморската височина 9 450 метра, тъй като  не е известно бойци да разполагат с  оръжия с подобен обхват.

По думите на руския министър на транспорта Максим Соколов няма доказателства самолетът да е бил мишена. Припомняме, че след катастрофата в медиите се появи информация, че египетски клон на Ислямска държава поема отговорност за инцидента.

Черните кутии на самолета вече са предадени за експертиза.

По-късно днес се очаква да започне и транспортирането на телата към Санкт Петербург. Там траурът ще продължи още два дни, съобщи губернаторът на града Георгий Полтавченко.