Туризмът в Тайланд бързо ще се възстанови: Раджакариер

Дилип Раджакариер, гл. изп. директор Minor Hotel Group

19.08.2015 | 10:39
Туризмът в Тайланд бързо ще се възстанови: Раджакариер

Колко бързо може да се възстанови туризмът в Тайланд след експлозиите в столицата Банкок? Интервю на главния изпълнителен директор на Minor Hotel Group Дилип Раджакариер за Хаслинда Амин от Bloomberg в предаването"Trending Business"

 

Колко е устойчив туризмът в Тайланд? Вече имате откази.

Да, но мисля, че отказите са краткосрочни. Ставало е няколко пъти преди. Имали сме някои предизвикателства - по време на епидемията от SARS, цунамито. Сега виждаме леко оттегляме, но ние сме доста силни. Надяваме се, че възстановяването ще е бързо.

 

Още по темата

За кратко, но бихте ли оценили обема на отказите.

Отказите в първите два дни бяха друцифрени, но не повече. Сега виждаме нещо позитивно в социалните медии. Благодарение на комуникацията с гостите ни, виждаме, как те се връщат. Казват ни - връщаме се още другата седмица. Има много постове, в които хората пишат, че ще пътуват до Тайланд.

Така че се надяваме отливът да е съвсем краткосрочен. Тайланд ще се възстанови.

 

Вие реновирахте над десет хотела, сред които Four Seasons. Защо го правите? За да възстановите доверието в туристите, които идват в Банкок ли?        

Да, туризмът е най-важното за Тайланд. Ние правим каквото можем - говорим с гостите си почти всеки ден..

Всичките ни хотели повишиха сигурността си, защото удобството е безопасността на гостите ни е най-важното. Взели сме мерки да решим въпроса в краткосрочен план. Надяваме се гостите да одобрят усилията ни.

 

Още по темата

Казвате, че очаквате възстановяване до няколко месеца. Ще ви се наложи ли да преразгледате цифрите в прогнозите си?

Надявам се да не се наложи. В момента сме в ниския сезон. Високият сезон започва през октомври, така че имаме време. Дори и да са нужни два-три месеца преди да започне възстановяването, то ще бъде бързо. Надявам се високият сезон да е много силен.

 

Въпреки че сега е ниският сезон, ние се намираме в район, където китайските туристически автобуси обикновено спират един зад друг много нагъсто. Но днес не виждаме такова нещо. Какъв ефект ще има сегашната ситуация на китайския пазар, като имаме предвид, че китайски туристи пострадаха при експлозията?

Повечето китайски туристи продължават да идват в Банкок или избират други части на Таайланд като Пукет, Самои, райони, които изобщо не бяха засегнати. Само Банкок, но дори и в този град, засегнат е само кварталът. Така че винаги има туристи. Знаете ли, гостите са много устойчиви днес. Докато са наясно, добре информирани, те тръгват, пътуват. Ако не в Банкок, те ще пътуват на други места в Тайланд.

 

В края на краищата става дума за връщане на доверието. Виждате ли правителството да прави достатъчно, за да вдъхне доверие?

Правителството взе някои мерки - действа активно, потърси доверието на туристите, зае се с мерките за сигурност на туристите, защитата им и полага всички усилия да направи Тайланд удивителен, както преди. Правителството полага усилия. Видяхме, че го прави. Министърът на туризма също се намеси. Това е много позитивно.