Китай отделя голямо внимание на Персийския залив: Казим

Еса Казим, председател на Dubai Financial Market

23.06.2015 | 10:20
Китай отделя голямо внимание на Персийския залив: Казим

Китай отделя голямо внимание на Персийския залив. Председателят на Dubai Financial Market Еса Казим коментира свързването на пазарите в света с пазарите от региона на Персийския залив. Ексклузивно интервю от Дубай за Марк Бартън от Bloomberg в предаването "Countdown" на 23 юни 2015.

Още по темата

Еса Казим, председател на Dubai Financial Market: Китай наистина обръща голямо внимание на тази част от света. Вижте Африка, Близкия Изток и страните от бившия Съветски съюз, ръстът ни отразява ръста в региона, който е смятан за един от най-бързо развиващите се глобално. Смятам, че потенциалът за нас е огромен. Не сме развили определени области, които се смятат за част от дейността на капиталовите и финансовите пазари. 

Например управление на фондове, на активи, семейни офиси, както и ислямски икономически инициативи, към които също се насочваме. Това са някои от новите неща, които ще развиваме в рамките на новата ни стратегия.

 

Споменахте Китай. Забавянето в китайската икономика променя ли тази динамика? Знам, че върви от много висока до 7%, което е най-ниското ниво от 6г. И все пак това е забавяща се икономика.

Еса Казим, председател на Dubai Financial Market: Може би, относително е. Те имаха абсолютен връх, а сега се забавят. Но в сравнение с други големи икономики 6-7% остава значителен ръст. Но цялата идея е свързването на икономиките в света към пазарите от региона. Докато регионалните пазари растат, това ще привлича повече компании да дойдат и се установят тук.