Година след анексирането на Крим местният бизнес признава, че среща проблеми

В документален филм над 2 часа Путин споделя, че лично е ръководил операцията по анексирането

16.03.2015 | 20:42 Редактор: Мариета Иванова
Година след анексирането на Крим местният бизнес признава, че среща проблеми
Година след анексирането на Крим местният бизнес признава, че среща проблеми

Още по темата

Година след анексирането на Крим бизнесът на полуострова признава, че има проблем в изпълнението на дейността си. Това стана ясно от коментара на кореспондента в Москва Васко Михайлов. Той посочва, че банките все още не функционират.

„Единствената връзка с Русия е фериботна и на практика полуостровът остава отрязан”, коментира Михайлов. Той посочи, че доходите на чиновниците и пенсионерите действително са се увеличили след анексирането на Крим.

Михайлов коментира и излъчения по руския телевизионен канал Русия 1 документален филм „Крим. Пътят към Родината". Той подчерта, че на лентата Путин споделя, че лично е ръководил операцията по анексиране на Крим.

„В него се съдържат доста неизвестни действия – и най-вече как е бил евакуиран Янукович от Украйна,” коментира още Михайлов. Той допълни, че друг неясен момент е как се е случило доброволното предаване на близо 20-хилядната украинска армия на Крим.

 Михайлов коментира още, че действително Путин активно присъства в обществения живот на страната и отсъствието му в последните дни е било необичайно. По думите му обаче тиражираните версии за отсъствието на руския президент са показали какви са страховете и желанията на Запада.