Анна Кръстева: Политическото влияние на Сириза е безспорно

Самото влизане на Сириза във властта разби двупартийния модел на управление, коментира политологът

02.02.2015 | 12:24 Редактор: Мариета Иванова
Анна Кръстева: Политическото влияние на Сириза е безспорно

Сириза разби двупартийния политически модел в Гърция, който реално беше две лица на абсолютно един и същи модел, коментира в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът доц. Анна Кръстева.

„Самото влизане на Сириза вече не просто  маргинализира, то разби един партиен модел. Първият резултат вече е факт. Политическото влияние на Сириза е абсолютно безспорно“, коментира доц. Кръстева.

По думите й Сириза е „политическият превод на площада, политическото изражение на площада. - „Площадът никога не може да бъде умерен, площадът вика, той е разярен, площадът се надява. Всичките тези емоции на площада в момента имат партийните дрехи на Сириза“, посочи политологът.

По думите й голямата интрига наистина ще е около икономическата програма. - „Там нещата наистина са много по-сложни, защото трябва да се намери позитивната формула на негативната, която вкарва Сириза във властта,“ посочи доц. Кръстева. Тя подчерта още, че „гражданите имат право на надежда, имат право да не им се вменява чувство на вина“.