Газпром подновява доставките на газ за Украйна на 11 декември

08.12.2014 | 19:26 Редактор: Теодора Георгиева
Газпром подновява доставките на газ за Украйна на 11 декември

Газпром подновява доставките на синьо гориво за Украйна в четвъртък - на 11 декември. Това става след шестмесечна пауза заради спор за цената и неплатени дългове. В петък Украйна плати на "Газпром" 378 милиона долара за закупуването на един милиард кубически метра руски газ през декември.

Говорител на руския държавен монополист е потвърдил, че сумата е получена и "Газпром" е готов да започне доставките. Междувременно директорът на "Газпром" Алексей Милер заяви, че компанията не възнамерява да се върне към проекта Южен поток, тъй като непредсказуемите решения на европейските чиновници не дават увереност в перспективите на проекта.

Милер подчерта, че отказът от Южен поток, няма да доведе до загуба за "Газпром".


1
0 rate up comment rate down comment 0
stefanL
преди 9 години
И защо ги продъжи от Русия? Що не ги продължи от Европа или Америка нали бяха много отворени БАНДЕРОСИТЕ ? Какво стана пак при русия ? И зависими ли са сега от Русия украинците? Нали затова евро-*** спряха южен поток защото България щяла да бъде зависима от Русия ааа ? Гадни еврогеици скоро ще излезем от *********ви *******съюз Сигнализирай за неуместен коментар