Производителят на фитнес тракъри Fitbit ще осъществи IPO

Целта е да бъдат набрани 478 милиона долара.

03.06.2015 | 11:51 Редактор: Велко Каменов
Производителят на фитнес тракъри Fitbit ще осъществи IPO
Производителят на фитнес тракъри Fitbit ще осъществи IPO

Производителят на устройства, следящи физическата активност, известни като фитнес тракъри Fitbit ще излезе на борсата в САЩ, съобщава Bloomberg. IPO-то е планирано за 17 юни 2015 г.,а компанията ще бъде листната на Нюйоркската фондова борса.

С публичното предлагане Fitbit ще търси набирането на 478 милиона долара. Компанията ще предложи 29,85 милиона акции клас А на цена между 14 и 16 долара.

Fitbit вече реализира печалби и свободният паричен поток на компанията е положителен. През 2014 г. тя реализира продажбите на 10,9 милиона устройства на обща стойност 745 милиона долара. Нетната печалба за годината достигна 132 милиона долара.

Продуктите на Fitbit са иновативни и набират популярност, откакто компанията беше създадена преди 8 години. Доклад на Juniper Research от миналата година посочва, че броят на продадените фитнес тракъри ще се увеличи над 3 пъти до края на 2018 г.

Други проучвания обаче показват, че повечето хора спират да използват фитнес тракърите си след 6 месеца, което поставя под въпрос възможностите за устойчив растеж на Fitbit в бъдеще. Именно в това компанията ще трябва да убеди инвеститорите.

Набраните от IPO-то средства ще бъдат използвани за изследователска дейност, както и за разширяване на каналите за дистрибуция на компанията по света.