България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Има страшно много добри хора в България, смята Нина Норд

Председателката на Асоциацията на брюнетките говори за наградите "Майка на годината" и "Татко на годината" пред Bulgaria ON AIR

28.03.2016 | 10:42 Редактор: Луиза Божинова
Има страшно много добри хора в България, смята Нина Норд

Има страшно много добри хора, защото виждате, че когато се събират пари за лечението на дете, това става много бързо, защото всички хора се отзовават. Има добри българи, обяви Нина Норд, председател на Асоциацията на брюнетките в България в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

"За трета поредна година организираме както "Майка на годината", така и "Татко на годината", като и двете наградите се дават на майки и на татковци, отдадени на благотворителността по отношение на децата", каза Норд.

"Критериите са не толкова човек да има собствено дете, а да правят нещо за децата, които са бъдещето на обществото - благотворителни инициативи по отношение на лечения на деца, на деца с увреждания, дори социално общуване с такива деца", допълни тя.

"Миналата година дадохме награда на Йоана Драгнева, която все още няма бебе. Но тя прави страшно много за децата с увреждания, за аутистите", каза Нина Норд.

"Идеята е хората да видят, че има наистина добри хора и смятаме, че добрият пример е заразен и други ще искат да са отдадени на децата", посочи тя.

Отец Иван Димитров е първият носител на наградата "Татко на година", а на сегашната церемония награден е синът му - отец Григорий от манастира "Св. Никлай" в село Нови хан.

"Доктор Павлова и доктор Павлов (д-р Валентин Павлов, стоматолог), които също бяха наградени, сами предложиха да лекуват децата в Нови хан, съвсем безвъзмездно, а те са над 100", съобщи председателката на Асоциацията на брюнетките.

На въпрос дали държавата си затваря очите за проблемните деца, Нина Норд заяви, че "може би не ги затваря очите, а леко ги притваря."

 

Цялото интервю вижте във видеото: