България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Имиграционната вълна няма да спре скоро

Йордан Божилов и Мохамед Ибрахим в Сутрешния блок на 6 юли 2015

06.07.2015 | 17:47
Имиграционната вълна няма да спре скоро

 Как се справя България със засиления имиграционен поток, очакван през лятото, каква е позицията на ЕС и съседните на България - коментар на Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност и Мохамед Ибрахим, представител на сирийската общност.

 

Още по темата

Кризата в Сирия и Ирак продължава, дейността на ИДИЛл се разраства, в Северна Африка има проблеми със сигурността, затова в бъдеще не бива да очакваме намаляване на имиграционните вълни, а напротив - смята Йордан Божилов, председател на Софийския форум за сигурност.

Въпросите са два - за имиграционните вълни и за чуждестранните бойци, които според Божилов ще започнат да се връщат към Европа.

 

Искаме да разрешаваме последиците, а не самия проблем, каза представителят на сирийската общност в България, Мохамед Ибрахим.

Според него когато политиците в Европа започнат да се вслушват повече в думите на експертите по сигурността, проблемът ще се реши.

"Проблемът възникна поради лоша политика на ЕС, подчинена на американска воля, целяща разбиване на държавите в Средния Изток", каза Ибрахим. Това е било планирано от времето на Буш-младши и държавния секретар Кондолиза Райс, автори на идеята за "организиран хаос", обясни Мохамед Ибрахим.

Чуйте целия разговор във видеото.