Блатер обвини Саркози и Вулф в намеса в работите на FIFA

Интервю за Welt Am Sontag

05.07.2015 | 18:02
Блатер обвини Саркози и Вулф в намеса в работите на FIFA

Шефът на FIFA Сеп Блатер обвини бившия френски президент Никола Саркози в намеса в организацията.

В интервю за Welt Am Sonntag Блатер обвини Саркози в намеса в избора на страните, които да станат домакини на Олимпиадата през 2018 и 2022. Според Блатер преди да стане ясно, че са били избрани кандидатурите на Русия и Катар „станали две политически намеси“ – от страна на Саркози и Вулф. Според президента на FIFA в оставка бившите президенти „се опитвали да окажат влияние на представителите на своите страни, които участвали в гласуването“.

Според версията на Блатер германският футболен съюз /DFB/ получил от Кристиян Вулф препоръка, според която трябвало да гласува за Катар „по икономически съображения“.

„Вижте германските компании - Deutsche Bahn, Hochtief и много други работят по проекти в Катар и то още преди разпределението на правата за провеждане на шампионата“, казва Блатер.

Още по темата

 

ЕП призова за избиране на нов временен президент на FIFA

 

Сеп Блатер, президент на световната футболна асоциация, срещу която се води разследване за корупция казва още:

"Страхувам се, че някой иска Fifa да фалира," казва 79 –годишният Блатер в интервю за германския вестник. Самият той не се страхува: " Нямам от какво да се страхувам ", казва Блатер.

Присъждането на Световното по футбол на Катар през 2022 е станало с политически натиск. " Господата Саркози и Вулф се опитаха да повлияят на своите представители. Затова сега Световното е в Катар," казва Блатер.