Bulgaria ON AIR преминава на изборна вълна от 08.00 часа на 25 октомври

23.10.2015 | 10:09
Bulgaria ON AIR преминава на изборна вълна от 08.00 часа на 25 октомври

Bulgaria ON AIR преминава на изборна вълна от 08.00 часа на 25 октомври

Изборният ден по национална телевизия Bulgaria ON AIR започва с първата емисия новини точно в 8.00 часа в неделя, 25 октомври. Зрителите ще могат да се информират за хода на гласуването на всеки кръгъл час до 12.00 на обяд.

 

Калин Манолов ще води сутрешното изборно студио „За какво гласуваш?“  от 8.30 часа. Сред събеседниците на водещия ще бъдат публични личности от различни градове в страната, които ще коментират как очакват да се променят родните им места след вота.

За бъдещето на Пловдив ще говори организаторът, инициатор и вдъхновител на „Нощта на музеите“ Веселина Сариева, която е и директор на фондацията "Отворени изкуства". Актьорът Веселин Калановски ще сподели какво очаква от София, а най-успешната българка в професионалния бокс, с много успехи на ринга по света - Галина Иванова - ще коментира родния си град Бургас.

С мнения за местния вот и референдума за електронното гласуване ще се включат още бившият деятел на СДС и общински съветник Иван Сотиров, председателят на УС на Института за дясна политика Нено Димов и председателят на УС на Института за нов икономически напредък Росен Карадимов. През цялото време репортерите на Bulgaria ON AIR ще се включват с новини от изборния ден на живо.

Студиото с Калин Манолов продължава до 11.00 часа.

 

Зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да видят обобщение на деня на вота в централната новинарска емисия, която извънредно започва в 18.00 часа.

 

Вечерното издание на „За какво гласуваш?“ с водещ Веселин Дремджиев стартира в 19.00 часа. Прогнозните резултати от местния вот и референдума за електронното гласуване ще коментират Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, главният асистент в Софийския университет Стойчо Стойчев и политологът Петър Чолаков.

В дискусиите в студиото ще се ключат още Татяна Дончева, Георги Кадиев, Корман Исмаилов, Петър Паунов, Илияна Йотова, Андрей Ковачев и други. На живо по скайп зрителите ще чуят коментари и от интересни събеседници в Атина, Амстердам, Вашингтон, Бон.

 

Репортерите на Bulgaria ON AIR ще се включват в ефир от международния пресцентър в НДК с последните новини, коментари, интервюта и изборни резултати.