Български икономически форум 2014 стартира след броени часове

Проф. Стив Ханке пристига в България за участие във форума

01.12.2014 | 17:53 Редактор: Доника Ризова
Български икономически форум 2014 стартира след броени часове

Участниците в Кръглата маса „Финансово състояние на здравното и пенсионно осигуряване” ще могат да задават своите въпроси към новия министър на здравеопазването, д-р Петър Москов. Дискусията ще се проведе в рамките на втория ден на Български икономически форум 2014 на 4 декември 2014 г.  В кръглата маса ще вземат участие и управителят на НОИ, Бисер Петков, зам.-председателят на Комисията за финансов надзор, председателите на лекарския и на фармацевтичния съюз.

Български икономически форум ще бъде открит на 3 декември  в 17:00 часа  от съоснователят и главен изпълнителен директор на Телерик, Васил Терзиев. В откриването ще вземат участие  министърът на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката  Божидар Лукарски.

Веднага след Откриващата част е лекцията на проф. Стив Ханке, който пристига в България специално за участие във форума.

Основната програма на събитието е през втория ден, на 4 декември, когато освен на здравната и пенсионна система, ще бъдат обсъдени финансовото състояние и на банковия сектор, енергетиката, както и финансовата ситуация в България като цяло.
Ще бъдат представени основните приоритети на новите европейски програми. Ще има и дискусия, посветена на външната търговия.

 В рамките на форума ще се проведе и първия по рода си Balkan Trade Bridge –събитие по модела на Reverse Trade Show, което се организира за първи път в България. Изпълнителните  директори или мениджърите „покупки” на 31 големи компании от 7 страни с общ оборот от над 5.1 млрд. евро са се регистрирали до този момент за участие.

Репортажи от събитието, както и интервю с проф. Ханке ще можете да видите в програмата на телевизия България он ер. Телевизията е медиен партньор на събитието.