Как изглеждаха България и светът през 2015

Илиян Василев и арх. Христо Генчев в Полиграф

27.12.2015 | 18:53 Редактор: Виргиния Стаматова
Как изглеждаха България и светът през 2015

Коментарите в предаването "Полиграф" със Светла Петрова на 27.12.2015: Илиян Василев за политико-икономическите  процеси у нас и арх. Христо Генчев за геополитическата обстановка.

Как изглеждаха България и светът  през отминаващата година? В първата част на "Полиграф", гостува дипломата и политик Илиян Василев. С него Светла Петрова се концентрира върху българската 2015 - в икономиката, политиката, гражданското действие и в духовността.

По скайп участва и журналистката Веселина Седларска, чиито текстове в електронните и печатни медии, освен че се радват на голяма популярност, със завидна образност поставят изключително точна диагноза за болестите на обществения организъм, предписват и ефективни рецепти за терапията им.

Вижте повече във видеото.

Във втората част на предаването с арх.Христо Генчев, Светла Петрова се спира на световните събития и личности с най-голям принос за състоянието и качеството на международните отношения такива, каквито са те в момента.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
bure100@abv.bg
преди 8 години
Превключвам и случайно попадам на Вашата телевизия и предаването Полиграф с гост възрастен господин някой си арх. Генчев. Добра водеща-толерантна и спазваща основно правило на добрия журналист да не влиза в спор с интервюирания.Но останах разочарован от госта- бедна обща култура, липса на логика,клишета, втвърдени позиции по отделни въпроси,непрекъснати противоречия.Всяко негово изречение подлежи на фактологическа коректировка. Например ,че в Европа 70 год. няма война-ами стотиците хиляди загинали в бивша Югославия и Украйна?!От 140 година на територията на България нямало война-ами 6 хиляди загинали,30 хиляди инвалиди и половин разрушена София при англо-американските бомбардировки,България в официално обявена война на Англия и САЩ?! При Елцин Русия била цвете,а при Путин -лошо,ама нали Елцин започна войната в Чечня и всеки ден загиваха десетки руски войничета,чеченски мъже и жени,а първата работа на Путин бе да прекрати тази война и сега Грозни е град много по-спокоен и чист от София!Същите противоречия и за Европа,мигрантите,жените в управлението-дава за пример Швейцария,а именно там жените до преди 40 години нямаха право на глас и може би това е една от причините Швейцария да се развива добре.По този въпрос има много добра древногръцка комедия,където жените напиват вечерта мъжете си,на другата сутрин обличат техните дрехи и отиват в градското събрание и вижте сами какъв закон приемат.Пък и много поучителен тона на г-н Генчев,все едно той е преживял война.Не е зле да подбирате гостите си,а не да ги събирате от кол и въже,все едно са министри!Успех! Сигнализирай за неуместен коментар