Европейските градове, за които не сме се замисляли да посетим

От The Telegraph са направили класация с градове, които сме чували, но не сме се замисляли да видим

04.11.2015 | 15:33 Редактор: Ирина Георгиева
Европейските градове, за които не сме се замисляли да посетим

Ако обичате да пътувате има някои европейски градове, които най-вероятно сте чували, но никога не сте се замисляли да ги посетите. От The Telegraph обаче са направили класация с 9 града, сред които и Пловдив, които може би ще ви пленят.

Бергамо, Италия

Често туристите игнорират Бергамо заради Милано, който се намира в същата област Ломбардия. Според британската журналистика Жанет Грифитс (Janette Griffiths) Бергамо е "най-добрият град, който се намира на хълм), а площадът Piazza Vecchia е един от "най-прекрасните" в Италия.

Журналистът и телевизионен оператор Сиан Уилямс (Sian Williams) също харесва Бергамо.

"Това е очарователен град, заграден със стени с прекрасни малки риволичещи улички, където можете да вземете един сладолед, а също така е добро място, за да се проучи областта Ломбардия и италианските езера. Градът и околностите са толкова романтични, сякаш са направени за кратка пролетна ваканция." - коментира Уилямс.

Витория-Гастейс, Испания

Засенчен от градовете Билбао и Сан Себастиан, Витория-Гастейс е забравено бижу в страната на баските, смята Тим Поци.

От началото на вечерта до полунощ атмосферата около централните площади и техните барове, които са натъпкани, както и в страничните улички е толкова весела, добавя Поци. По думите му има и дворци от XV и XVI век, както и стари къщи. Катедрала Санта Мария от XIII век е една от гордостите на града.

Осиек, Хърватия

Адриан Бридж го определя като "скромен по големина град", живописно разположен на река Драва. Забележителностите включват укрепен център от XVIII век, прекрасна нео-готическа църква Свети Петър и Свети Павел. Посетителите трябва да обмислят и еднодневна екскурзии на север, към безупречно запазен традиционното село Karanac.

Скопие, Македония

Сава Еванс смята, че със своите павирани улици, пазарна атмосфера и храна Скопие е чудесно място за всеки турист.

Нант, Франция

Дълго време класиран Нант е едно от най-добрите места за живеене във Франция, казва Кати Арнолд. Той се намира в Западна Франция, център на регион Пеи дьо ла Лоар, департамент Лоар Атлантик.

Много от историческите сгради са превърнати в кафета и ателиета на художници. Има паркове и градини, в които са разположени най-красивите инсталации за изкуство. Нант е дом на един от най-добрите симфонични оркестри във Франция.

Сион, Швейцария

Разположен е около река Рона на около 50 км на изток от границата с Франция. Само с население от 30 000 души, Сион може да се похвали с красиво кметство, много музеи, средновековни църкви, замъци и кафета.

Пловдив, България

"Пловдивчани се определят като айляци или безгрижни хора." - коментира Робърт Нурден, който е живял в България. 

Той описва центъра на Пловдив, дългата централна улица и красивите жени на града. Основният коз обаче е Старият град, смята Нурден.

Орхус, Дания

Вторият по големина град в Дания обикновено е пренебрегван в полза на Копенхаген. Голям срам, според Ник Харисън. В Орхус е намерен перфектният баланс между историята и иновациите, смята Харисън.

Брага, Португалия

Футболните фенове със сигурност са чували за този град - в него се намират едни от най-забележителните стадиони в света.