Бързото хранене срещу гръцката криза

Bloomberg с репортаж за гръцка свинеферма, която се бори с кризата

03.07.2015 | 09:02 Редактор: Виктория Крумова
Бързото хранене срещу гръцката криза

Уроци от гръцкия бизнес със свинско месо. Свинеферма и таверна Kechagias в Атина.

Урок номер едно: да си остане в семейството.

Виви Параши, ферма Kechagias: С всяка изминала година фермата се разраства. Имаме 18 000 прасета и 110 служители. Това е една от най-големите свинеферми в Гърция.

Урок номер две: имайте готови пари в брой (за тази ферма това означава $22 000 на ден)

Виви Параши, ферма Kechagias: Много е трудно, защото компаниите, които продават фуража, искат да им се плаща в кеш, не с чекове. За нас е много трудно да им плащаме.

Урок номер три: разнообразяване на асортимента.

Още по темата

Виви Параши, ферма Kechagias: Всеки ден в двете таверни продаваме около 3000 сувлаки. Това е традицията ни, това е нашата бърза храна.

Урок номер четири: гледайте напред

Виви Параши, ферма Kechagias: Мисля, че всички гърци ще останат в Европа и в Еврозоната, разбира се. Не искаме да се връщаме назад. Гледаме напред.