Пат Гелсингър: Софтуерът вече е ключов за управлението на бизнеса

Виртуализацията е важна технология за създаването на облачните услуги, коментира главният изпълнителен директор на VM Ware

21.10.2015 | 17:08 Редактор: Мариета Иванова
Пат Гелсингър: Софтуерът вече е ключов за управлението на бизнеса

Софтуерът стана толкова важен за бизнеса с оглед на възможностите, които дава на компаниите за намаляване на разходите. Това коментира в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен  директор на VMware  Пат Гелсингър. - „Дори се  говори за софтуерно управляван бизнес“, посочи той.

Той изтъкна, че “основната идея на витруализацията  позволява да имате свой софтуер, който  позволява хардуерът да бъде предизвикан“. - „И ако преди са ви би необходими 10 сървъра, сега може да е само един, като всеки един софтуер си мисли, че имате само един сървър“, коментира Гелсингър.

В този смисъл по думите му „буквално може да имате спестявания едно към десет, което намалява разходи за енергия, управление и така освобождава огромна част за работа“, посочи Гелсингър.

„Днес слушаме много за облачните услуги, а всеки облак стъпва на виртуална машина, това определено е ключова технология за създаване на облачните услуги“, коментира още той.

Главният изпълнителен  директор на Vmware подчерта, че не става дума само за компютърна виртуализация, но и „за мрежови услуги, способностите за защита“.

Какво е мястото на безплатния софтуер може да видите от видео файла и коментара на  Пат Гелсингър на сайта на  www.bloombergtv.bg.